Yeni Gezegen “Gliese 3470 b” için Hubble ve Spitzer teleskopları birlikte çalıştı!
Adını ABD’li gökbilimci Edwin Hubble’dan alan Hubble uzay teleskopu, ve NASA’nın 2003 yılında uzaya fırlattığı en büyük teleskopu ünvanına sahip Spitzer Uzay teleskopu yeni keşfedilen Gliese 3470 b isimli gezegenini atmosferinin keşfi için ilk kez birlikte kullanıldı.
Gliese 3470 b’nin atmosferinde Hidrojen ve Helyum tespit edildi!
Hubble ve Spitzer teleskoplarının birlikte kullanılması ile astronomlar Güneş sisteminde pek karşılaşılmayan fakat diğer yıldız sistemlerinde çok sık karşılaşılan ve Dünya’dan büyük, Neptün’den küçük bir gezegen olan Gliese 3470 b’nin atmosferinde ağırlıklı olarak hidrojen ve helyumdan ibaret olduğunu tespit ettiler .
Kanada Montreal Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Björn Benneke yaptığı açıklamada “Bu olayın, gezegen oluşumu açısından büyük bir keşif olduğunu, gezegenin yıldızına çok yakın döndüğünü ve Jüpiter’den çok daha küçük, Dünya’nın kütlesinin 318 katından daha büyük” olduğunu ayrıca başlangıçtan beri var olan ve büyük ölçüde ağır elementlerle kirlenmemiş hidrojen/helyum atmosferinin bütünlüğünü korumayı başardığını ve bu olayın Güneş Sistemi’nde benzerinin olmadığını ” ifade etti.

1984 doğumlu Ercüment TOMBALAK aslen doktordur. teknolojik gelişmeleri yakından takip etmesi O’nu araştırmaya ve gelişmeleri başkaları ile paylaşmaya itmiştir. Bu sayede teknolojisever.com sitesini kurmuş ve teknolojik gelişmeleri, site ziyaretçileri ile paylaşmaya başlamıştır.