Eski Mısır geleneğine göre, insanlar kedilerin cesetlerini çıkardılar ve vücutlarını yaklaşık 90 cm yüksekliğe kadar kuruttular. Daha sonra keten sarılır ve hiyeroglif kaplı ahşap tabutlar yerleştirilir.
Kahire’nin güneyindeki Saqqara’daki bu arkeolojik kazıda bulunan aslan yavrularının mumyaları da Arkeoloji tarihinin ilk mumyalarıdır. Bu mezarlık diğer mezarlığa benzemiyor.
Mısır’ın eski Konsey Konseyi başkanı Mostafa Waziri düzenlediği basın toplantısında, “Mısır’da ilk defa bir aslan yavrusu mumyası keşfedildi.” dedi.
Aslan yavruları mumyalama işlemi sırasında sadece sekiz ila sekiz aylık bulundu:
Aslan yavrularının yanında diğer yabani kedilerin mumyaları da vardı. Arkeologlar mumyalanmış hayvanların boyutunu ve yapısını analiz etmek için bilgisayarlı tomografi kullandılar, ancak diğer mumyalanmış yabani kedilerin cinsleri hala bir gizem. Keşif alanında 20 küçük kedi mumyası da bulundu.
Çitalar, leoparlar, Dişi Aslanlar ya da Panterler olsun, bu kedilerin eşsiz olacağına şüphe yok. ). Kedi mumyaları arkeolojik araştırmalarda yaygındır, ancak Aslan mumyaları çok nadirdir.
Yeni bulgular dışında, sadece bir aslan mumya keşfedildi:
2004 yılında, bir Fransız arkeoloji ekibi Saqqara’da bulunan iki aslan mumyasından çok da uzak olmayan yetişkin bir aslanın iskeletini keşfetti.
Yaklaşık 2.000-3.000 yıl önce, aslanlar Mısır’ın vahşi doğada serbestçe dolaştı ve hatta Ramses ve Tutankhamun gibi Firavunların evcil hayvanları olarak saraylara götürüldü. Zamanla, iklim sıcak ve kuru oldu ve Aslanlar Nil’in güneyine göç etti.
Mısırlılar neden hayvanları mumyaladı?
Bunun nedeni Mısırlıların hayvanlarının tanrıların yeniden doğuşu olduğuna inanmalarıydı. Tanrıları hayvanları mumyalayarak ve kutsal tapınaklarda ibadet ederek onurlandırdıklarını sanıyorlardı.
Özellikle aslan, eski Mısır’da tehlike ve korumayı temsil eden çok güçlü bir figürdü. National Geographic’e göre Firavunlar bazen aslan avına katılabilmekte ve güçlerini ve üstünlüklerini göstermisler. 3. Amenhotep ilk 10 yıl içinde 102 Lions öldürdüğünü iddia etti.
Arkeologlar neden bu kadar az aslan mumyası olduğunu anlamadılar. Mısır sanat ve mimarisinde yeri çok olan bu figürün daha çok mumya olması gerektiğine inanılmaktadır.

1984 doğumlu Ercüment TOMBALAK aslen doktordur. teknolojik gelişmeleri yakından takip etmesi O’nu araştırmaya ve gelişmeleri başkaları ile paylaşmaya itmiştir. Bu sayede teknolojisever.com sitesini kurmuş ve teknolojik gelişmeleri, site ziyaretçileri ile paylaşmaya başlamıştır.