Bilim adamları, enerji için karbondioksit tüketen bir tür bakteri geliştirdiler.
İsrail’in Weizmann bilim Enstitüsü’nden bilim adamları, Cell dergisinde yayınlanan “Escherichia coli” bakterisi ile ilgili çalışmanın sonuçlarını yayınladı. Bir laboratuarda karbondioksit tüketen bir bakteri türü üretmeyi başardıklarını açıkladı.
Sentetik bakteriler, organik bir bileşen olarak dayandırarak inorganik karbondioksiti biyoenerjiye dönüştürebiliyorlar.
Dünya üzerindeki canlıların biyoenerji üretimi açısından, inorganik karbondioksit organizmalarının, heterotrofik -dışbeslek- ve ototrofik -içbeslek- olmak üzere ikiye ayrıldığını belirten bilim adamları, sentetik organizmaların önbelleğin karbon fiksasyonu açısından çığır açabileceğinin altını çizdi.
Bilim adamları, araştırmanın sentetik biyolojide, dışbükey organizma üzerinde bağımsız bir biyoenerji süreci geliştiren ve gelecekte karbon emisyonlarını azaltacak bir biyo-kesime katkıda bulunabilecek önemli bir adım olduğunu vurguladı.
Çalışmanın liderliğindeki bir biyolog olan Ron Milo,”Ana hedefimiz, karbon emisyonlarının neden olduğu küresel ısınmaya ve sürdürülebilir gıda ve yakıt üretimine duyulan ihtiyaca cevap verecek karbon stabilizasyonu için uygun bir bilimsel platform oluşturmaktı. Biyoteknolojinin temel taşı olan E. coli’yi karbon absorpsiyon kaynağına dönüştürmek, böyle bir platform oluşturmak için önemli bir adımdır.”dedi.
Milo, bakterilerin yapay dönüşümünün gıda ve yakıtların geri dönüşümü için yeni fırsatlar yaratacağını belirtti.

1984 doğumlu Ercüment TOMBALAK aslen doktordur. teknolojik gelişmeleri yakından takip etmesi O’nu araştırmaya ve gelişmeleri başkaları ile paylaşmaya itmiştir. Bu sayede teknolojisever.com sitesini kurmuş ve teknolojik gelişmeleri, site ziyaretçileri ile paylaşmaya başlamıştır.