Hosting seçiminde en sık yapılan hatalar nelerdir?


Hosting seçiminde en sık yapılan hatalar nelerdir?

Son dönemlerde internet sitesi açma işi yaygınlaştı. Haliyle bu sektörü besleyen sektörler de gelişme sağladı. Bunlardan en temel olanı da hali hazırda hosting satışı yapan firmalar oldu. Kullanıcılar web sitesi açabilmek için bu hostinglere yöneldiler. Peki bu kullanıcılar hosting alırken ne gibi hatalar yaptılar?

Hostingin trafiğine bakmadan depolamaya göre karar vermek

Eğer bir hosting alacaksanız küçük bir araştırma yaparsınız. Bu araştırma sonucunda da çok sayıda hosting firması ile karşılaşırsınız. Bu hosting firmalarında birçok özellik bulunmaktadır. Bunlar depolama alanı, aylık trafik, hız vb. olabilmektedir. Yanlış yapılan nokta ise tam olarak burada ortaya çıkmaktadır. Bu özelliklerden sadece birine güvenerek bir hosting almak çok yanlış bir yöntemdir. Nedeni ise bir hostingin tüm beklentileri karşılaması gerekmesidir. Örneğin hosting reklamlarında sınırsız depolama alanı gibi bir özellik gördüğümüzde o hostingin en iyisi olduğunu düşünürüz ancak bu yanlış bir düşüncedir. Bu tarz yanlış seçimler nedeniyle ileride web siteniz olumsuz etkilenebilir bu yüzden iyi bir seçim yapmak gerekir.

Teknik destek hızına önem vermemek

Hosting firmaları kullanıcılarına teknik sorun çıkmama sözü veremezler. Bu olayın nedeni ise neredeyse her hosting firmasında çökmeler ve teknik sorunlar yaşanmasıdır. Bu noktada hosting
şirketleri de kullanıcılara sorun çıkmama sözü yerine teknik destek sözü verirler. Yani sunucuda bir teknik arıza oluşması durumunda firma hemen müdahale edileceği söyler. Elbette bu teknik destek hızı firmadan firmaya değişmektedir. Bu nedenle en büyük yanlışlar burada yapılır. Eğer bir hosting, teknik destek açısından yetersiz ve yavaş ise bu ileride sitenizi olumsuz etkiler. Uzun süreli sorunlarda siteniz kapalı kalabilir. Bu neticede seo açısından da olumlu etkilenirsiniz.

Güvenlik seviyesini kontrol etmemek

Sitenin tüm verilerinin hosting üzerinde bulunduğu kullanıcı tarafından bilinir ancak bu verilerin güvenliği sorgulanmaz. İleride oluşabilecek saldırılar ile de veriler güvenliksiz hale gelebilir. Bu
nedenle hosting alırken güvenlik seviyesini de sorgulamak gerekir. Verilerin sadece depolanması yeterli değildir. Bu verilerin belli periyotlarda yedeklenmesi gerekir. Bu yedeklenme işlemi de web sitesi sahibi onayı ile yapılmalıdır. Aksi taktirde bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Bazı gelişmiş hosting firmaları bünyelerindeki web sitelerine saldırı yaparlar. Bu saldırılar siteyi olumsuz etkileyebiliyorsa hemen web site sahibine bildirirler ve güvenlik açığını çözmeye çalışırlar.

Ekstra ücret isteği

Hosting şirketleri yıllık ve aylık ödeme periyotları gibi bazı planlara sahiplerdir. Kullanıcılar bu planlara göre ödeme yaparlar. Kullanıcı ile hosting firmasının yaptığı sözleşmede bu ödeme ortak olarak belirlenir. Tabi bazı hosting firmaları bu anlaşma dışında da bazı ücretler istemektedirler. Bu ücretler ödenmediği taktirde de web sitenizin olumsuz etkileneceğini söylerler. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise bazı firmaların bu durumu kendi lehlerine kullanmalarıdır. Kendi sorun ücretlerini daha sonradan size yansıtmaktadırlar. Bu nedenle ilk başta anlaşma yaparken ekstra ücret konusunu iyice düşünmeli ve bu doğrultuda hareket etmelisiniz. Aksi taktirde anlaşma tutarından fazla bir fatura ile karşılaşabilirsiniz.

SSL sertifikası ve diğer hizmetler

Çoğu hosting firması hosting alanı dışında bazı hizmetler de verebilmektedirler. Bu hizmetlerin en temel olanı SSL sertifikasıdır. Günümüz modern internet sitelerinin neredeyse hepsinde SSL
sertifikası bulunmaktadır. Sizin de bu sertifikaya ihtiyacınız olabilir. Hostingi aldıktan ve siteyi açtıktan sonra tekrar ücret ödeyerek bir SSL sertifikası almanız gerekebilir. Bu nedenle hosting firmanızın SSL ve diğer benzer hizmetleri bünyesinde bulundurmasına dikkat etmelisiniz.

office 2013 satın al

İlişkili Yazılar